
-асятрына - 1 кг
-цытрына - 1 шт.
-соль - па густу
-дзьмухавец лісце - 300 г
-манга - 1 шт.
-пятрушка - 1 пучок
-базілік - 1 пучок
-мята - 1 пучок
-цыбуля-шалот - 2 пучка
-мёд - 1 г. лыжка
-воцат на траве - 1 ст. лыжка
-алей лапуховы - 3 ст. лыжкі
-перац - па густу
Вычышчаную і прамытую рыбу злёгку натрыце соллю, паліце
цытрынавым сокам. Пакіньце на 1,5-2 гадзіны, каб рыба прапіталася.
За гэты час прыгатуйце адмысловую салату - з дзьмухаўцоў і манга,
далікатны густ якога як нельга лепш падыдзе да шашлыка з асятрыны.
Адрэжце жоўтыя канчаткі лісцяў дзьмухаўца, млявае лісце выдаліце.
Ачысціце манга ад лупіны. Зрэжце мякаць вакол костачкі, нарэжце
кубікамі. Каб прыгатаваць соус да салаты, нарэжце зеляніну, і цыбулю-
шалот. Мёд змяшайце з воцатам. Дадайце цыбулю-шалот, сечаную
зеляніну, соль, перац і алей. Лісце дзьмухаўца раскладзіце на талерцы,
зверху выкладзіце кавалачкі манга. Паліце ўсё гэта соусам і можаце
падаваць на стол. Салату можна ўпрыгожыць кветкамі базіліка.
Прапітаўшыйся шашлык насячыце на шпажкі, трохі адціскаючы, каб
лішкі марынаду засталіся ў посудзе. Абсмажвайце асятрыну па чарзе
з кожнага боку, апырскваючы пакінутым марынадам, каб рыба не
падсохла.

|