
-рыба – 600 г
-пятрушка (корань) - 1 шт.
-салера (корань) - 1 шт.
- цыбуля -парэя- 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-шампіньёны - 8 шт.
-лаўровы ліст - па густу
-перац чорны (гарошак) - 3 шт.
-мука - 1 ст.л.
-масла сметанкавае - 2-3 ст.л.
-соль - па густу
-памідоры - 2 шт.
Асятрыну нарэзаць парцыённымі кавалкамі і заліць невялікай
колькасцю гарачай вады. Дадаць соль, карэнні і адварыць рыбу
да гатовасці на слабым агні. Пакуль рыба рыхтуецца, дробна
нарэзаць цыбулю і грыбы. Выкласці цыбулю з грыбамі ў патэльню
з разагрэтым алеем і абсмажыць да мяккасці. Дадаць лаўровы ліст,
перац і працэджаны булён, у якім рыхтавалася рыба. Давесці да
кіпення і варыць ўсё разам 10 хвілін. Тым часам муку абсмажыць
на алеі да светла-карычневага адцення. Ўвесці муку ў соус і
рыхтаваць на слабым агні яшчэ 15 хвілін. Зняўшы з агню,
пасаліць соус па густу. Пакласці адвараную асятрыну ў глыбокую
бляху, паліць цыбульным соусам з грыбамі і апырскаць растопленым
маслам. Адправіць рыбу ў духоўку і запякаць 15-20 хвілін. Злёгку
астудзіўшы, нанізаць кавалкі асятрыны на шпажкі, чаргуючы з
лустачкамі памідораў. Паліванне цыбульным соусам з грыбамі,
падаваць шашлык з асятрыны на стол.

|