
-асятрына - 1 кг
-віно белае сухое - 2-3 шклянкі
-воцат - 2 ст. лыжкі
-булён - 500 г
-морква - 1 шт.
-корань пятрушкі - 1 шт.
-цыбуля - 1 шт.
-мука - 1 ст. лыжка
-маргарын - 1 ст. лыжка
-лаўровы ліст - па густу
-перац духмяны гарошкам - па густу
-соль - па густу
-цыбуля-парэя. сцеблы - 4-5 шт.
-масліны без костачак - 8-10 шт.
-ці алівы без костачак - 8-10 шт.
-яйкі - 1 шт.
-алей - 3 ст. лыжкі
-сок цытрынавы - 3 ст. лыжкі
Асятрыну разрэжце на сярэднія кавалачкі аднолькавага памеру.
Замарынуйце ў белым сухім віне з воцатам. Рыбу папярэдне
натрыце соллю і апырскайце цытрынавым сокам. Дайце паляжаць
у марынадзе 1,5-2 гадзіны. У разагрэтым маргарыне абсмажце
здробнены корань пятрушкі, увядзіце муку і яшчэ раз абсмажце.
Затым, памешваючы, ўліце тонкім струменьчыкам булён. Дадайце
лаўровы ліст і перац, варыце 15 хвілін. Гатовы соус працэдзіце і
пасаліце па густу. Нарэжце сцеблы цыбулі-парэі кавалачкамі
даўжынёй 3-4 см, пакладзіце іх у падсоленую ваду і варыце,
пакуль яны не стануць мяккімі. Адкіньце на сіта і пакладзіце на
талерку. Зверху выкладзіце масліны ці алівы. Салату пасыпце
дробна нарэзаным яйкам. Запраўце сланечнікавым алеем,
цытрынавым сокам і 2 ст. л. адвара цыбулі-парэі. Перад падачай
на стол пасыпце дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі і ўпрыгожце
лустачкамі цытрыны. Шашлык рыхтуйце 20 хвілін, падавайце
на стол разам з карычневым соусам і салатай.

|