(над вогнішчам ва ўласным соку)
-харыус
Самы смачны шашлык атрымліваецца з толькі што злоўленай рыбы.
Для падрыхтоўкі шашлыка ўзяць харыуса вагой не больш за 1 кг.
Ачысціць ад лускі, абмыць, разрэзаць па спінцы, прыбраць вантробы,
яшчэ раз старанна прамыць, абсушыць чыстай матэрыяй, пасаліць,
паперчыць і нанізаць на адмысловую палку, адзін канец якой у
выглядзе плоскага ляза пікі, а другі завостраны як калок. Палка,
на якой будзе смажыцца шашлык, павінна быць досыць трывалай,
даўжынёй 80-100 сантыметраў. Шашлык смажыць над вогнішчам,
ў якім гараць смалістыя дровы, які дае шмат жару, але мала дыму.
Для гэтага палку з нанізанай рыбай змяшчаюць нахільна над
вогнішчам (ніжні канец палкі ўтыкаюць у зямлю і нахіляюць верхні
канец яе над вогнішчам). Па меры засмажвання шашлыка з аднаго
боку (звернутага да агню), павярнуць рыбу іншым бокам. Смажыць
шашлык 10-15 хвілін у залежнасці ад таўшчыні рыбы. Да шашлыка
можна падаць свежыя (салёныя) памідоры, цыбулю і іншыя прыправы
(напрыклад, соевы соус).
|