
-мяса кітовае – 2000 г
-сала-шпік – 500 г
- цыбуля рэпчатая - 4 шт.
-цытрына - 1 шт. ці воцат 3%-вы – 15 г
-перац чорны молаты - па густу
-соль.
Кітовае мяса нарэзаць кавалачкамі, скласці ў эмаляваны рондаль,
пасаліць, пасыпаць чорным молатым перцам, дадаць дробна
нарэзаную рэпчатую цыбулю, зеляніну пятрушкі, воцат ці цытрынавую
кіслату і перамяшаць. Рондаль накрыць вечкам і паставіць на 4 гадзіны
ў халоднае месца. Марынованыя кавалкі мяса надзець на металічны
ражон упярэмежку з нарэзаным кавалкамі салам. Смажыць шашлык
на патэльні, перыядычна паварочваючы ражон, каб мяса прасмажылася
раўнамерна. Падаваць з марынаванай садавінай, зялёнай цыбуляй,
лустачкамі цытрыны.

|