-луфар – 1 кг
-воцат - 3 ст. л.
- цыбуля рэпчатая - 3 шт.
-алей - 2 ст. л.
-цытрына - 1/2 шт.
-перац - па густу
-соль - па густу.
Рыбу пачысціць, памыць, разрабіць на паляндвіцу, зняць скуру,
нарэзаць невялікімі кавалачкамі, пасаліць, пасыпаць перцам, апырскаць
воцатам, дадаць цыбулю і перамяшаць. Падрыхтаваную рыбу
паставіць на 1 гадзіну ў прахалоднае месца для марынавання. Пасля
гэтага кавалачкі рыбы надзець на ражон і смажыць на патэльні. Перад
падачай на стол на шашлык пакласці дробна нарэзаную цыбулю, паліць
яго сметанкавым маслам і ўпрыгожыць цытрынай і зелянінай.
|