
-рыба меч - 750 г
-соль - 1 ст. лыжка
-сок цытрыны - 1 ст. лыжка
-алей аліўкавы - 1 ст. лыжка
-сок цыбулі - 1 ст. лыжка
-перац чырвоны - 1 г. лыжка
-лаўровы ліст - 10-12 шт.
Соус:
-сок цытрыны вялікай - 1 шт.
-алей аліўкавы - 0.5 шклянкі
-пятрушка - 0.5 пучка
Нарэжце меч рыбу кавалачкамі велічынёй з запалкавы скрынак,
пакладзіце ў міску, пасаліце, дадайце перац, сок цытрыны, аліўкавы
алей, сок цыбулі і лаўровыя лісты. Вельмі добра змяшайце. Міску
пастаўце ў халадзільнік на 5-6 гадзін. Кавалачкі меч-рыбы наніжыце
на шампуры. Смажце на вуглях з кожнага боку 5-6 хвілін, змазваючы
рыбу, час ад часу рыбным марынадам шчотачкай. Прамежкі паміж
рыбай на шампурах можаце ўпрыгожыць кавалачкамі цытрыны,
струковага перцу, памідорам, цыбуляй на сваё меркаванне. Да рыбы
падаецца соус, нарэзаная пятрушка, змяшаная з аліўкавым алеем
і сокам цытрыны, а таксама бульба фры і зялёная салата.

|