-мінтай (сушоны, пуго) – 1 кг
-зялёная цыбуля – 40 г
-часнык – 30 г
-соевы соус - па густу
-горкая соевая паста – 10 г
-алей – 10 г
-кунжут (молаты) – 3 г.
Страва рыхтуецца з добра прасушанага, запраўленага спецыямі
мінтая. Сушонага мінтая патрымаць у вадзе, а затым, зліўшы ваду,
разбіць мінтая драўлянай каталкай і выняць адтуль адлучыўшыяся
косткі. Потым рыбу зноў пагрузіць у ваду хвілін на 10. Праз 10 хвілін
зліць ваду, мінтая нарэзаць на кавалкі даўжынёй 4-5 см. Прыгатаваць
заправу з цыбулі, часныку, горкай соевай пасты, кунжуту.
Прыгатаванай прыправай вышмараваць адмочаныя кавалкі мінтая,
даць пастаяць хвілін 20, а затым падсмажыць на сетцы для смажання
|