-800 г рыбы (сяўруга),
-2 г. лыжкі солі,
-30 г зеляніны,
-2,5 ст. лыжкі смятаны,
-1,5 ст. лыжкі воцату віннага,
-200 г памідораў,
-200 г цыбулі зялёнай ці агуркоў,
-перац - па густу.
Рыбу апарыць, выдаліць бляшкі і скурку, прамыць, нарэзаць кубікамі
вагай па 40 г. Рэпчатую цыбулю і зеляніну нарэзаць буйнымі кавалкамі,
змяшаць з рыбай, пасаліць, паперчыць, вытрымаць на холадзе на
працягу 3-4 гадзін. Драўняным вуглём трэба распаляць мангал датуль,
пакуль не скончыцца полымя. Кожны кавалачак рыбы атрэсці ад цыбулі
і зеляніны, надзець на шампуры, злёгку вышмараваць смятанай і
абсмажыць на моцна разагрэтых вуглях. Пры падачы паліць вінным
воцатам. Гарніраваць зялёнай цыбуляй, свежымі агуркамі і памідорамі.
|