
-вугор - 600 г
-масла сметанкавае - 3 ст. лыжкі
-соль - па густу
-цытрына - 0.5 шт.
-перац - па густу
-памідоры - 2 шт.
-цыбуля - 1 шт.
Для гэтай стравы варта ўзяць дробную рыбу, бо яе не трэба чысціць
ад скуры. Вугра вытрыбушыце, прамыйце ў халоднай вадзе, натрыце
соллю знадворку і ўсярэдзіне і вытрымайце ў прахалодным месцы
на працягу паўгадзіны. Затым абсушыце чыстай тканінай, добра
вышмаруйце маслам, выкладзіце на бляху, змазаную маслам, паліце
цытрынавым сокам, паперчыце і засмажце ў духавой шафе, час ад
часу паліваючы сцякаючым тлушчам і цытрынавым сокам. Сачыце
за тым, каб рыба не атрымалася недасмажанай. Гатовую рыбу
насячыце на вострыя шпажкі, чаргуючы з кружочкамі памідораў і
цыбулі.

|