-мянтуз - 1 кг
-шпік (шпіг, шпек) - 16 луст
-лаўровы ліст свежы - 16 лістоў
-памідоры - 2 шт.
-цытрына - 2 шт.
-цыбуля маленькая - 8 галовак
-алей аліўкавы - 5 ст. лыжак
-соль - па густу
-перац - па густу
Парэжце ментуза на 16 лустачак і загарніце кожны ў тонкі кавалачак
сала. Нанізвайце на шампуры па чарзе: 1/4 памідора, 2 кружочка
ментуза, 1 лаўровы ліст, 1 цыбуліну і 1 /4 цытрыны. Паперчыце і
пасаліце, вышмаруйце аліўкавым алеем. Смажце шашлыкі ў грылі
на працягу 15 хвілін. Падавайце на стол у гарачым выглядзе,
пасыпаўшы сечанай зелянінай пятрушкі.
|