-рапаны (вычышчаныя, апараныя кіпенем) – 1 кг
-цытрына - 2 шт.
-маянэз – 100 г
-заправа (для карэйскай морквы) - 2 ст.л.
-зеляніна - 1 пучок
-кроп, пятрушка - па густу
- цыбуля рэпчатая (белая) - 1 шт.
-часнык - 2 зубчык
-соль - па густу
-кетчуп - па густу.
Вычышчаных прывараных рапанаў буйна нарэзаць. Зеляніну дробна
парэзаць, часнык пачысціць і выдушыць праз часнычніцу. Цыбулю
пачысціць і парэзаць паўколамі. Дадаць да рапанаў цыбулю, часнык,
зеляніну, заправу для морквы, маянэз, соль, сок дзвюх цытрын.
Добра перамяшаць і прыбраць у халадзільнік марынавацца на 1-2
гадзіны. Рапанаў надзець на шампуры і смажыць на вуглях да
гатовасці, перыядычна перагортваючы. На гэта запатрабуецца
10-15 хвілін.
|