-1 судак (вагой 1 1/2 кг)
-600 г паляндвіцы судака для фаршу
-1 шклянка слівак
-1 г. л. сечанай зеляніны эстрагону
- чорны молаты перац,
-соль - па густу
для соусу:
-4 яечных жаўтка
-100 г смятанкавага масла
-1 цытрына
-8 гарошын перцу
-1/2 шклянкі воцату
-1/2 шклянкі вады
Рыбу ачысціць, зрабіць разрэз на спіне, выняць косткі, прамыць тушку ўсярэдзіне, напоўніць фаршам, акуратна зашыць, загарнуць у сурвэтку і варыць на рашотцы ў катле на пару. Гатовую рыбу нарэзаць кавалкамі, пакласці на талерку і заліць галандскім соусам.
Падрыхтоўка фаршу: паляндвіцу судака прапусціць 3 разы праз мясасечку, пасаліць, паперчыць і, выбіваючы масу, ўліць паступова 1 шклянку слівак; дадаць зеляніну эстрагону.
Падрыхтоўка соусу: здрабніць перац, пакласці ў рондаль, ўліць воцат, паставіць на агонь і трымаць на агні, пакуль воцат цалкам не выпарыцца. Ўліць халодную ваду, дадаць жаўткі, масла, нарэзанае кавалачкамі. Пасаліць. Паставіць рондаль на пару і бесперапынна мяшаць драўлянай лапатачкай у адным кірунку датуль, пакуль соус не згусне да кансістэнцыі смятаны. Працадзіць соус праз сіта, дадаць па густу сок цытрыны.
|