-120 г рыбы,
-102 г гародніны,
-спецый для рэзкага адвара,
-150 г гарніру,
-50 г соуса ці масла сметанкавага
Рыбу, разробленую на паляндвіцу са скурай і рэбернымі косткамі ці
разам з хрыбтовай косткай, нарэзаць па адным кавалку на порцыю;
небуйныя асобнікі рыбы нарэзаць на кавалкі (кругляшы). У посуд з
кіпячым рэзкім адварам пакласці ў адзін шэраг кавалкі рыбы скурай
угару і варыць іх 12-15 хвілін. Перад падачай вараную рыбу выняць
шумоўкай з адвара, пакласці скурай угару на талерку; побач з рыбай
пакласці адвараную бульбу. Рыбу паліць таматавым, польскім ці
соусам каперсы ці падаць соус асобна. Замест соусу рыбу можна
паліць сметанкавым маслам. Гэтак жа можна прыгатаваць судака,
шчупака, сома, ментуза.
|