-800 г свежай трэскі,
-2 яйкі,
-1 морква,
-1 цыбуліна,
-сметанкавае масла,
-1 корань і зеляніна пятрушкі,
-1 корань салеры,
-лаўровы ліст,
-перац гарошкам,
-соль - па густу.
Моркву, карані пятрушкі і салеры, рэпчатую цыбулю ачысціць,
нарэзаць, скласці ў кацялок, заліць вадой, пасаліць, дадаць перац,
лаўровы ліст і адварыць. Падрыхтаваць трэску, нарэзаць кавалачкамі,
заліць гарачым адварам так, каб вадкасць толькі прычыніла рыбу,
паставіць на агонь, давесці да кіпення, зняць пену, паменшыць нагрэў
і варыць на слабым агні на працягу 15-20 хвілін. Яйкі сварыць укрутую,
астудзіць, ачысціць ад шкарлупіны і здрабніць. Гатовую рыбу
асцярожна выняць з кацялка, выкласці на талеркі, пасыпаць сечанымі
яйкамі і зелянінай пятрушкі, паліць растопленым сметанкавым маслам.
Падаваць з адваранай бульбай.
|