-1 кг трэскі,
-3 яйкі,
-50 г масла топленага,
-2 ст. лыжкі сечанай зялёнай цыбулі,
-600 г бульбы,
-1 морква,
-1 цыбуліна,
-3-4 лаўровых ліста,
-10 гарошын перцу,
-соль - па густу,
-1 л вады.
Трэску ачысціць ад лускі і костак, парэзаць на порцыі. З рэпчатай
цыбулі і морквы, дадаўшы лаўровы ліст, перац і соль, сварыць булён.
У кіпячы булён пакласці рыбу, і, не даючы вадкасці кіпець, патрымаць
рыбу ў булёне 10 хвілін, пасля чаго выняць яе, раскласці пасярэдзіне
талерак, вакол пакласці гарачую адвараную бульбу. Усё заліць соусам
з сечаных звараных яйкаў, растопленага масла і разведзенага 0,5
шклянкі булёна, і густа пасыпаць сечанай зелянінай і зялёнай
цыбуляй. Ядуць трэску па-польску гарачай.
|