-120 г рыбы,
-50 г агурочнага расола,
-25 г агуркоў салёных,
-15 г грыбоў,
-30 г галавізны,
-150 г гарніру,
-75 г соуса,
-зеляніна
З паляндвіцы рыбы нарэзаць парцыённыя кавалкі і прыпусціць іх у
булёне (0,3 л на 1 кг рыбы) з даданнем агурочнага расола.
Салёныя агуркі ачысціць ад скуркі, дробныя агуркі разрэзаць
напалову, а буйныя на чатыры часткі, выдаліць насенне, нарэзаць
агуркі на лустачкі ці долькі і сварыць. Вараныя храсткі асетровых
рыб і баравікі нарэзаць лустачкамі, змяшаць з варанымі агуркамі і
захоўваць у невялікай колькасці гарачага соусу расол. Гатовую
рыбу пакласці на талерку, побач з рыбай паскладаць адвараную
бульбу, а на рыбу пакласці агуркі, вараныя храсткі і вараныя
свежыя баравікі. Паліць соусам расол, прыгатаваным з булёна,
у якім прыпускалася рыба, і пасыпаць зелянінай пятрушкі ці кропам.
Так жа можна прыгатаваць судака, шчупака, ментуза, сома.
|