-120 г рыбы,
-30 г хрэна,
-150 г булёна,
-10 г воцату 3%-вага,
-30 г смятаны,
-5 г мукі,
-5 г масла сметанкавага ці маргарыну сметанкавага,
-150 г гарніру,
-зеляніна
На дно глыбокага сатэйніка, змазанага сметанкавым маргарынам ці
маслам, насыпаць тонкім пластом нацёрты на тарцы хрэн, паскладаць
на яго парцыённыя кавалкі сырой рыбы ў два-тры шэрагі, перасыпаючы
кожны шэраг цёртым хрэнам. Заліць рыбу булёнам з даданнем
невялікай колькасці воцату і солі і тушыць на пліце ці ў смажыльнай
шафе на працягу гадзіны, зачыніўшы посуд вечкам. Пасля гэтага
асцярожна, каб не падушыць рыбу, зліць частку булёна, дадаць у яго
смятану, нагрэць да кіпення, увесці муку, змяшаную з маслам,
пракіпяціць, заліць рыбу і зноў тушыць яе 15-20 хвілін. Падаць з
адваранай бульбай, пасыпаўшы зелянінай. Гэтак жа можна
прыгатаваць камбалу, сома, шчупака, сазана.
|