
- паляндвіца трэскі - 600 г
- лісце капусты - 8 шт.
- сушоная мята - 1 ст. л.
- соль
- перац - па густу
для соусу:
- часнык - 3 зубчыка
- цытрына - 0,5 шт.
- яечныя жаўткі - 2 шт.
- сліўкі - 0,5 шклянкі
Ў лістоў капусты выдаліць буйныя пражылкі, не пашкоджваючы
астатнюю частку, прамыць, варыць у кіпені 2 хвіліны. Рыбную
паляндвіцу вымыць, абсушыць, нарэзаць парцыённымі кавалачкамі,
пасаліць, паперчыць. Пасыпаць мятай і загарнуць у капуснае лісце
як галубцы, а затым кожны "галубец" загарнуць у фальгу. Рыхтаваць
на вадзяной лазні ці на пару 12-15 хвілін. Часнык прапусціць праз прэс,
перамяшаць з жаўткамі, сліўкамі і сокам цытрыны, пасаліць, паперчыць,
паставіць на самы павольны агонь і ўзбіць венцам (10 хвілін) да стану
крэму. Выкласці ў соуснік і падаваць да рыбы.

|