(на 4 порцыі)
- 250 г паляндвіцы судака
- 4 вялікіх ліста савойскай капусты
- соль
- 3 морквы
- 100 г каранёвай салеры
- 1 цукіні
- 200 мл слівак
- перац
- сок 1/2 цытрыны
- 4 паляндвіцы трэскі (па 170 г)
- сок 1/2 лайма
Філе судака нарэзаць кубікамі і пакласці ў маразілку на 15 хвілін.
Капусту бланшаваць у падсоленай вадзе 1 хвіліну. Абліць халоднай
вадой і абсушыць. Нарэзаць дробнымі кубікамі 1 моркву, салеру і
цукіні. Нарэзаць пакінутую моркву адмысловым нажом тонкімі
палоскамі. Трохі ўсё бланшаваць, абліць халоднай вадой і абсушыць.
Зрабіць пюрэ з судака са сліўкамі. Заправіць і заліць цытрынавым
сокам. Астуджаць масу 30 хвілін. Працерці фарш праз валасяное сіта
і перамяшаць з кубікамі гародніны. Нашмараваць ім лісце капусты і
пакрыць палоскамі морквы. Трэску заправіць, паліць сокам лайма.
Пакласці па 1 паляндвіцы ў сярэдзіну ліста капусты. Скруціць капусту
і загарнуць кожны рулет у фальгу. Пакласці ў кіпячую падсоленую
ваду і давесці да кіпення. Варыць 10 хвілін на слабым агні.
Разрэзаць папярок напалову і падаць на стол.
|