- 2 морквы
- 2 кораня пятрушкі
-1 сцябло цыбулі-парэі
- 1 цыбуліна
- 1/4 кораня салеры
- 400 мл рыбнага булёна
- 250 мл 6елага віна
- 2 лаўровых ліста
- 4 гарошыны перцу
- 1 кг паляндвіцы трэскі
- 1 ст. л сметанкавага масла
- 1 ст. л мукі
- перац
- 4 г. л. сухой гарчыцы
- 2 ст. л. смятаны
Карэнні і цыбуліну нарэзаць. Змяшаць булён, віно, 250 мл вады, рэзкія
затаўкі, 1 г. лыжку солі, карэнні і цыбулю. Дадаць рыбу, давесці да
кіпення і тушыць 20 хвілін. Праз 10 хвілін дадаць парэю. Рыбу і
гародніну выняць. Надліць 500 мл булёна. Пасераваць у масле муку.
Уліць булён і варыць 4 хвіліны. Дадаць гарчыцу, смятану, соль,
перац і цукар. Раскласці рыбу і гародніну, паліць соусам.
|