(на 4 порцыі)
- 4 кавалка паляндвіцы трэскі (200 г)
- сок - 1 цытрыны
- соль
- белы перац - па густу
- 1/2 ст. л. парашка пякучага чырвонага перцу
- 2 ст. л. алею
- 50 г цёртага пармезанавага сыра
- 1 маленькая цыбуліна
- невялікі кавалачак сметанкавага масла
- 1 маленькі шынок-цукіні
- 1 маленькі баклажан
- 1 буйнае яблыка
- 1 ст. л. каперсаў
- 1 л абястлушчанага ялавічнага булёна
- кроп для ўпрыгожвання
Філе трэскі нацерці соллю, перцам, цытрынавым сокам, парашком
вострага чырвонага перцу і даць пастаяць 1/2 гадзіны. Кроп вымыць
і абсушыць. Цыбулю ачысціць, дробна пасекчы і абсмажыць у
сметанкавым масле. Баклажан і шынок вымыць, нарэзаць іх тонкімі
кружкамі. Яблыкі ачысціць ад скуркі, разрэзаць на шэсць частак,
выдаліць асяродак, нарэзаць долькамі і апырскаць цытрынавым сокам.
Баклажаны, шынкі, яблыкі, цыбулю пасыпаць соллю і перцам, дадаць
каперсы, перамяшаць, заліць гарачым ялавічным булёнам, давесці да
кіпення, прыбраць з пліты і даць некаторы час пастаяць. Паляндвіцу
трэскі злёгку абсмажыць у масле абапал, пасыпаць пармезанам,
паставіць на 8-10 хвілін у разагрэтую да 200 градусаў духоўку,
выкласці з гароднінай на летнія талеркі і ўпрыгожыць кропам.
|