(на 4 порцыі)
- 1 г. л. солі
- 1 невялікая цыбуліна
- 1 ст. л. вінаграднага воцату
- 5 гарошын чорнага перцу
- 800 г паляндвіцы трэскі
соус:
- 2 яйкі ўкрутую
- 1 памідор
- 125 г сметанкавага масла
- 1 ст. л. насечанай зеляніны пятрушкі
- 1 ст. л. насечанай зеляніны шніт-цыбулі
- двойчы на кончыку нажа молатага чорнага перцу
- тройчы на кончыку нажа солі
- 2 морквы
-1 цытрына
Ў кацялок для рыбы ці ў сатэйнік нальём вады на вышыню 10 см.
Пакладзём соль, вычышчаную цыбулю, воцат і ўсе спецыі і давядзём
ваду да кіпення. Зменшым агонь, пакладзём у ваду паляндвіцы рыбы
і на павольным агні 5-7 хвілін пагатуем, выдаляючы ўтвараючуюся
пену. Потым вымем рыбу з булёна, дамо сцячы і адкладзём у цёплае
месца. Паўкубка булёна надальём для соусу. Яйка ачысцім і пасячом,
памідор, зняўшы скурку і выдаліўшы зерні, парэжам. У рондалі растопім
масла і развядзём яго булёнам з-пад рыбы, дадамо яйкі, памідор,
зеляніну пятрушкі і шніт-цыбулю, пасолім, паперчым і давядзём да
кіпення. Моркву ачысцім, нарэжам кружочкамі, пальём цытрынавым
сокам і пакладзём на трэску.
|