-700 г паляндвіцы трэскі,
-0,8-1 кг салодкага перцу,
-2 яйка,
-2 ст. лыжкі таматавага соусу,
-4 ст. лыжкі сметанкавага масла,
-цукар,
-соль - па густу,
-молатыя сухары.
Ў мясістага балгарскага перцу выдаліць пладаножкі і насенне і спячы
яго ў духоўцы, пасля чаго ачысціць ад скуркі і пры дапамозе міксера
ператварыць у аднастайную масу, злучыўшы з размякчаным
сметанкавым маслам, сырымі яйкамі, соллю, цукрам і таматавым
соусам. Паляндвіцу трэскі запаніраваць у муце, змяшанай з соллю і
перцам, злёгку абсмажыць, затым скласці ў таўстасценны рондаль
ці глыбокую патэльню, змазаную маслам, зверху паскладаць пюрэ з
перцу, вышмараваць паверхню растопленым сметанкавым маслам,
пасыпаць молатымі сухарамі і запекчы ў духоўцы. Гэтую страву
добра рыхтаваць парцыённа (у маленькіх патэльнях) і падаваць
на стол, не перакладаючы ў іншы посуд.
|