-бульба – 500 г
-цытрына (сок) - 1 ст. л.
-салера (корань) – 500 г
- мука – 50 г
-яйка - 2 шт.
-часнык - 3 зубчыка
-соль - па густу
-перац - па густу
-алей.
Гародніну пачысціць. Часнык здрабніць. Салеру нацерці на буйнай тарцы. Бульбу гэтак жа нацерці на буйнай тарцы і змяшаць з сокам цытрыны. Затым бульбу старанна адціснуць. Злучыць салеру з бульбай. Дадаць муку, ўзбітыя яйкі, часнык, соль і перац, добра перамяшаць масу. Выкладваць цеста лыжкай на разагрэтую патэльню з алеем. Смажыць дранікі па 1-2 хвіліны з кожнага боку да залацістай скарыначкі.
|