-шматкі аўсяныя - 1 шклянка
-вада (кіпень) - 1/2 шклянкі
- рэпчатая цыбуля (белая) - 1 шт.
-бульба - 2 шт.
-соль - 1/2 г.л.
-арэгана - 1/2 г.л.
-алей (для смажання) - 3 ст.л.
Аўсяныя шматкі заліць кіпенем і пакінуць на 10 хвілін, каб яны набрынялі. Сырую вычышчаную бульбу нацерці на сярэдняй тарцы, адціснуць бульбяную масу, дадаць дробна нарэзаную цыбулю. Перамяшаць аўсяныя шматкі з цёртай бульбай. Заправіць соллю, рэзкімі травамі і перамяшаць. Мокрымі рукамі сфармаваць аладкі, абкачаць у сухарах і абсмажыць па 5 хвілін з кожнага боку на алеі. Да гатовых дранікаў падаць смятану.
|