-500 г свежых грыбоў,
-7 свежых памідораў,
-1 ст. лыжка цёртага сыра,
-3 ст. лыжкі тлушчу,
-1 цыбуліна,
-1 ст. лыжка мукі,
-зеляніна пятрушкі ці кропу,
-соль.
Для соусу:
-1 шклянка смятаны,
-1 ст. лыжка мукі,
-1 ст. лыжка сметанкавага масла,
-соль,
-перац.
Грыбы ачысціць, адлучыць капялюшыкі ад ножак, прамыць і адварыць. Цыбулю дробна нашаткаваць і злёгку абсмажыць на алеі, злучыць з грыбамі і смажыць 10-15 хвілін. Затым заправіць соусам. Памідоры разрэзаць напалову і абсмажыць. Запраўленыя соусам грыбы пакласці на патэльню, на іх паскладаць абсмажаныя памідоры, пасыпаць цёртым сырам і запекчы. Перад падачай пасыпаць здробненай зелянінай пятрушкі ці кропу. Для падрыхтоўкі соусу 1 ст. лыжку мукі спасераваць у масле і развесці смятанай. Кіпяціць на працягу 5 хвілін, дадаць соль і перац па густу.
|