Грыбы тушаныя ў сліўках рыхтуюцца даволі доўга, але яно таго варта. Гэта найсмачны рэцэпт з грыбоў, тушаных у сліўках у духоўцы.
-500 г. грыбоў,
-1 ст. слівак,
-1 ст. лыжка масла,
-зеляніна пятрушкі і кропу,
-карыца,
-гваздзіка,
-перац,
-лаўровы ліст,
-соль.
Свежыя грыбы (белыя, абабкі, асавікі) ачысціць, прамыць і апарыць, а затым нарэзаць долькамі, пасаліць і злёгку абсмажыць. Пасля гэтага скласці іх у чыгун ці рондаль і заліць кіпячонымі сліўкамі. Зеляніну пятрушкі і кропу звязаць, укласці ў сярэдзіну пучок рэзкай затаўкі і пакласці ў рондаль - у грыбы. Грыбы пасаліць, накрыць вечкам і паставіць ва ўмерана гарачую духоўку. Тушыць грыбы каля гадзіны. Калі грыбы будуць гатовыя, злучаную зеляніну выняць, а грыбы падаць у тым жа посудзе, у якім яны тушыліся.
|