-500 г свежых шампіньёнаў,
-2 галоўкі цыбулі,
-3 зубчыка часныку,
-250 г смятаны,
-250 г вады,
-2 ст. лыжкі мукі,
-соль,
-перац.
Адварыце шампіньёны 5 хвілін у кіпячай вадзе (цалкам). Не злівайце булён - ён яшчэ спатрэбіцца. Спасіруйце ў алеі дробна нарэзаную цыбулю і муку да залацістага колеру. Дадайце смятану і пры сталым памешванні уліце пакінуты булён. Давядзіце гэту сумесь да кіпення, пасаліце, паперчыце, дадайце цёрты часнык і апусціце ў атрыманую сумесь шампіньёны. Страву есць можна як гарачай, так і халоднай.
|