-1 кг бульбы,
-150-200 г растопленага сала,
-1 ст. лыжка парашка сухіх грыбоў ці 1 шклянка дробна нарэзаных свежых грыбоў (калі выкарыстоўваюць сухія грыбы, то падліваюць 0,5 шклянкі вады),
-1 буйная цыбуліна,
-1 ст. лыжка зеляніны салеры ці пятрушкі,
-1 ст. лыжка кропу,
-6 гарошын чорнага перцу.
Сырую бульбу нарэзаць долькамі, пакласці ў гліняны посуд, засыпаць рэзкімі затаўкамі і грыбамі, заліць салам, перамяшаць, зачыніць шчыльна вечкам і паставіць ва ўмерана нагрэтую духоўку на 40-60 хвілін.
|