Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Лекавая кухня

    ВАРЭННЕ З ЯЛОВЫХ ШЫШАК

    Гэта не проста варэнне ў поўным сэнсе слова,

    гэта лекавае варэнне. Гаючыя ўласцівасці варэння з шышак

    тлумачацца проста - елка адно з самых папулярных фітанцыдных

    раслін. А фітанцыды - гэта утвораныя раслінамі біялагічна

    актыўныя рэчывы, якія забіваюць рост і развіццё бактэрый,

    а таксама мікраскапічных грыбоў і найпростых.

    Ужываецца пры бранхіце, астме, ангіне і інш. хваробах дыхальных шляхоў і горла.

    Выдатны прафілактычны сродак для ачышчэння дыхальных шляхоў

    і ўмацавання дзёсен. Асабліва рэкамендуецца пры знясіленні

    арганізма, хранічных захворваннях страўнікава-кішэчнага тракта

    і дыхальных шляхоў і пры паніжаным гемаглабіне.

    РЭЦЭПТ ВАРЭННЯ З ШЫШАК № 1

    -1 кг цукровага пяску

    -10 шклянак вады (па 200 мл).

    -1 кг яловых шышак

     

    Выкладзіце ў эмаляваны таз і заліце прафільтраванай халоднай вадой

    так, каб яна сантыметра на 2-3 затуляла шышкі. Хай ноч пастаяць.

    На 1 літр настою вазьміце кілаграм цукру і варыце як звычайную

    'пяціхвілінку', г. зн. 5 хвілін кіпяць, здымаем і ставім астываць,

    на наступны дзень паўтараем варку, і так тры разы (ўтварыўшыюся

    пену здымаць). Варэнне стане бурштынавага колеру з выдатным

    густам і пахам. Калі дагатуеце, хай астыне, потым разлівайце

    па слоіках. Вось смачнае лекавае варэнне і гатова.

    Прымаць па 1 ст. лыжцы ў дзень і па 1 шышачцы як прафілактычны

    сродак і ў якасці імунастымулятара.

    Варэнне засцеражэ ад захворванняў у восеньска-зімовы перыяд

    і дапаможа пераадолець хваробу, калі яна пачалася.

    РЭЦЭПТ ВАРЭННЯ № 2

    Бяром 1 кг яловых шышак, мыем іх і ваpым у 3 л вады на малым

    агні 3 – 4 гадзіны. Здымаем з агню кастpюлю і ставім у пpахалоднае

    месца на 10-12 гадзін. Затым шумоўкай вымаем шышкі і атрымліваем

    кісель pазаватага колеру. Шышкі выкідваем, а з кісяля ваpым ваpэнне

    з pазліку 1 л кісяля на 1кг цукру. Ваpым да гатовасці.

    Гатовае ваpэнне мае густ і колер мёда, трохі аддае яловай смалой.

    Карысна пpы кашлі, тубеpкулёзе лёгкіх, гpыпе, ангіне, асабліва ў

    дзяцей. Даць вечаpоам дзіцяці чай з такім ваpэннем, і ўжо раніцай

    будзе дадатны вынік. Можна выкарыстоўваць і як салодкую страву.

    Катэгорыя: Лекавая кухня | Дабавіў: wawkalaki (22.07.2015)
    Праглядаў: 166 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar