-кісляк свежы - 4-5 л
-вада - 1/2 шклянкі
-сок 1 цытрыны
-соль для кансервавання ці крупназярністая
- 1-2 г. лыжкі
на 150 г
Стэрылізуйце ўсе кухонныя прыборы і посуд, якімі будзеце карыстацца (лыжкі, рондалі, мерныя ёмістасці і г. д.). Працоўныя паверхні, на якія будзеце класці кухоннае прыладдзе, старанна прамыйце гарачай мыльнай, затым чыстай вадой і дэзінфікуйце. Кісляк выкарыстоўвайце толькі свежы, не больш за 3-6 гадзін з моманту яго атрымання (пры больш працяглым захоўванні ў ім развіваюцца шкодныя бактэрыі). У кубку змяшайце ваду, цытрынавы сок і соль. У вялікім рондалі на сярэднім агні давядзіце кісляк да кіпення. Увядзіце ў яго цытрынавую сумесь і перамяшайце. Зніміце рондаль з пліты і пакіньце на 5 хвілін. За гэты час тварог паднімецца на паверхню. Зліце сыроватку, нахіліўшы рондаль. Шумоўкай збярыце тварог і перакладзіце ў друшляк, высланы марляй, для аддзялення сыроваткі: на 1 гадзіну для атрымання мяккага сыра, на 6-7 гадзін для атрымання больш шчыльнага сыра. Перакладзіце сыр у кубак. Вытрымайце ў халадзільніку 2 тыдні для паспявання.
|