Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Малочныя стравы

    АЛЬПІЙСКІ СЫР ЗІГЕР

    -кісляк свежы - 4-5 л

    -вада - 1/2 шклянкі

    -сок 1 цытрыны

    -соль для кансервавання ці крупназярністая

    - 1-2 г. лыжкі

    на 150 г

    Стэрылізуйце ўсе кухонныя прыборы і посуд, якімі будзеце карыстацца (лыжкі, рондалі, мерныя ёмістасці і г. д.). Працоўныя паверхні, на якія будзеце класці кухоннае прыладдзе, старанна прамыйце гарачай мыльнай, затым чыстай вадой і дэзінфікуйце. Кісляк выкарыстоўвайце толькі свежы, не больш за 3-6 гадзін з моманту яго атрымання (пры больш працяглым захоўванні ў ім развіваюцца шкодныя бактэрыі). У кубку змяшайце ваду, цытрынавы сок і соль. У вялікім рондалі на сярэднім агні давядзіце кісляк да кіпення. Увядзіце ў яго цытрынавую сумесь і перамяшайце. Зніміце рондаль з пліты і пакіньце на 5 хвілін. За гэты час тварог паднімецца на паверхню. Зліце сыроватку, нахіліўшы рондаль. Шумоўкай збярыце тварог і перакладзіце ў друшляк, высланы марляй, для аддзялення сыроваткі: на 1 гадзіну для атрымання мяккага сыра, на 6-7 гадзін для атрымання больш шчыльнага сыра. Перакладзіце сыр у кубак. Вытрымайце ў халадзільніку 2 тыдні для паспявання.

    Катэгорыя: Малочныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (28.06.2014)
    Праглядаў: 255 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar