Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Малочныя стравы

    АНГЕЛЬСКІ ФЕРМЕРСКІ СЫР

    -малако суцэльнае - 10 л

    -малочнакіслыя культуры мезафільныя - 1/4 г. лыжкі

    -хларыд кальцыя - 1/4 г. лыжкі

    -закваска сычужная вадкая - 1/4 г. лыжкі

    -соль для кансервавання ці буйнакрышталевая - 4 г. лыжкі

     

    на 1,5 кг

    Стэрылізуйце ўсе кухонныя прыборы і посуд, якімі будзеце карыстацца (лыжкі, рондалі мерныя ёмістасці і г. д.). Працоўныя паверхні, на якія будзеце класці кухоннае прыладдзе, старанна прамыйце гарачай мыльнай, затым чыстай вадой і дэзінфікуйце.

    Выліце малако ў вялікі рондаль і пастаўце яго на вадзяную лазню. Злёгку памешваючы, на сярэднім агні нагрэйце малако да 32 °С. Пакладзіце малочнакіслыя культуры на паверхню малака і дайце яму пастаяць каля 5 хвілін для аддзялення сыроваткі.

    Карыстаючыся шумоўкай, рухамі зверху ўніз акуратна перамесціце культуры на дно, не ўзбоўтваючы малако. Хларыд кальцыя развядзіце ¼ шклянкі (50 мл) халоднай вады і дадайце сумесь у малако рухамі зверху ўніз. Сычужную закваску развядзіце ¼ шклянкі (50 мл) халоднай вады і дадайце ў малако.

    Рухамі зверху ўніз перамесціце закваску на дно рондаля і добра перамяшайце сумесь. Накрыйце малако ручніком і вытрымайце на працягу 1 гадзіны 15 хвілін, падтрымліваючы тэмпературу 32 °С. Устаўце доўгае плоскае лязо сырнага нажа ў тварог пад кутом 30° і акуратна падніміце яго да паверхні тварагу. Калі тварог выразна расколецца, яго можна рэзаць.

    Калі разлом будзе няроўным і малаважным, пакіньце тварог яшчэ хвілін на 15 і затым паспрабуйце зноў надрэзаць. Прыгатуйце кантэйнер для сушкі сыра. Для гэтага вам спатрэбіцца вялікі (30 л) пластыкавы (не каляровы) кантэйнер для захоўвання ежы з вечкам.

    Змесціце падстаўку для выпечкі ўнутр кантэйнера і накрыйце яе вялікай белай пластыкавай апрацоўчай дошкай. На дошку засцеліце цыноўку для сыра ці бамбукавую цыноўку для сушы (перад выкарыстаннем апрацуйце). Шумоўкай перакладзіце тонкія кавалачкі тварагу ў адмысловыя формачкі для сыра з адтулінамі дыяметрам 20 ці 10 см.

    Перад тым як укладваць чарговую порцыю, давайце магчымасць сцячы лішняй сыроватцы з папярэдняй порцыі. Формачкі ўсталюйце ў кантэйнер, зачыніце яго вечкам і пакіньце сыр пры пакаёвай тэмпературы для аддзялення сыроваткі на 12 гадзін ці на ўсю ноч.

    На наступную раніцу выміце сыр з формачак (калі ён прыліпне да цыноўкі, акуратна зрэжце яго вострым нажом) і пакіньце ў кантэйнеры для аддзялення сыроваткі яшчэ на 12 гадзін. Калі сыр канчаткова высушыцца, ён павінен быць зусім шчыльным.

    Пасыпце кожны бок галоўкі сыра 1 ці ½ сталовай лыжкі солі (у залежнасці ад таго, якога памеру формачкі вы бралі). Выкладзіце сыр у кантэйнер на чыстую цыноўку і астуджайце 6-7 гадзін.

    Ўтварыўшуюся сыроватку на дне кантэйнера перыядычна выдаляйце папяровым ручніком. Гатовы сыр захоўвайце ў халадзільніку не больш за 10 дзён.

    Катэгорыя: Малочныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 332 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar