Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Малочныя стравы

    БЕЛЫ СЫР

    -малако суцэльнае ці абястлушчанае - 3 л

    -малочнакіслыя культуры араматаствараючыя ці мезафільныя - 1/8 г. лыжкі

    -закваска сычужная вадкая - 1 кропля

    -соль для кансервавання ці буйнакрышталевая - 2 г. лыжкі

     

    на 1 кг

    Стэрылізуйце ўсе кухонныя прыборы і посуд, якімі будзеце карыстацца (лыжкі, рондалі мерныя ёмістасці і г. д.). Працоўныя паверхні, на якія будзеце класці кухоннае прыладдзе, старанна прамыйце гарачай мыльнай, затым чыстай вадой і дэзінфікуйце.

    У вялікім рондалі, злёгку памешваючы, на сярэднім агні нагрэйце малако да 25 °С (не перагрэйце!). Зніміце рондаль з пліты. Пакладзіце малочнакіслыя культуры на паверхню малака і вытрымайце каля 5 хвілін - для яго згортвання. Карыстаючыся шумоўкай, рухамі зверху ўніз перамесціце культуры на дно, не ўзбоўтваючы малако.

    Развядзіце сычужную закваску 2 сталовымі лыжкамі (30 мл) халоднай вады і дадайце ў малако, асцярожна перамяшайце. Накрыйце малако ручніком і вытрымайце пры пакаёвай тэмпературы каля 12 гадзін.

    Шумоўкай перакладзіце тварог у друшляк, высланы марляй (ці ў марлевы мяшочак, які трэба будзе падвесіць над кубкам для збору вадкасці), і пакіньце на 4-6 гадзін для аддзялення сыроваткі, калі вы аддаеце перавагу шчыльнаму сыру.

    Для атрымання мякчэйшага сыра скараціце час аддзялення сыроваткі. Перакладзіце сыр у кубак, пасаліце па густу і перамяшайце. Узбівайце венцам ці міксерам да атрымання аднастайнай пышнай масы. Вытрымайце сыр у халадзільніку 2 тыдні для паспявання.

    Катэгорыя: Малочныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 323 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar