У 1 літр малака, якое закіпела, размяшаць 1 кг сухога тварагу. Паставіць на агонь і давесці масу да кіпення, увесь час памешваючы.
Кіпяціць павольна з моманту закіпання 5 хвілін. Затым адкінуць на друшляк з марляй і даць сцячы сыроватцы.
Дадаць у масу 100 г сметанкавага масла, 2 сырых яйкі, 2 г.л. солі, 0,5 г. л.соды, гашанай воцатам. Ізноў паставіць на агонь і ўвесь час мешаць
Калі сыр пачне плавіцца, засекчы час. 5 хвілін, працягваючы мешаць, плавіць сыр. У другой варцы можна дадаць смажаную моркву, зеляніну, цёртую і абсмажаную каўбасу, грыбы.
Гэта на Ваш густ. Выкласці сыр у ёмістасць і даць адпачыць пад прэсам Выняць з формы і падсушыць у халадзільніку.
|