(Літоўская кухня).
-1 л малака,
-0,5 кг тварагу,
-50 г масла,
-2 ст. л. смятаны,
-1 яйка,
-соль - па густу,
-кмен - па густу.
Уліць у рондаль малако, давесці да кіпення і змяшаць з тварагом. Пасля утварэння сыроваткі зняць рондаль з агню, выкласці масу ў палатняны мяшочак і падвесіць над тазам.
Затым тварогавую масу працерці праз сіта, дадаць яйка, смятану, летняе масла, соль, кмен. Усё старанна перамяшаць і падагрэць да утварэння аднастайнай масы.
Гарачую масу ўліць у мяшочак, змочаны ў сыроватцы, і вытрымаць пад прэсам да поўнага астуджэння. У канцы падрыхтоўкі мяшочак на некалькі хвілін пагрузіць у сыроватку і выняць сыр.
|