Гэта салёны сыр з малака авечак ці коз тыпу брынзы, адыгейскага, асяцінскага і іншых расольных сыроў. Каб зрабіць яго, вынікайце ўказанням, уключаючы прасаванне сыра, але прапусціўшы даданне солі. Прасуйце сыр 1 - 2 гадзіны, затым выміце з формы, нарэжце кубікамі і пагрузіце ў салёны раствор (1/4 кубкі солі на 1 л вады). Пакіньце сыр у растворы на 24 гадзіны. Затым адцадзіце кубікі, абсушыце і зноў змясціце пад прэс на 18 гадзін. Сыр вытрымліваецца ў разведзеным салёным растворы (1/4 кубкі солі на 2 л цёплай вады) 8-10 дзён. Добра вытрыманы сыр мае белы ці крэмавы колер.
|