Дадайце 1 кубак закваскі да 2 кубкаў цёплага малака. Дайце пастаяць сумесі 24 гадзіны. Затым уліце туды 2 л цёплага малака і дайце масе згарнуцца на працягу сутак. Пасля гэтага падагрэйце ў цёплай вадзе на вадзяной лазні 30 хвілін і выліце ў шчыльны палатняны мяшок. Хай сцякае сыроватка. Праз адну гадзіну выцягніце сыр, пасаліце па густу і загарніце ў ваксаваную паперу! Гэты сыр можна выкарыстоўваць адразу ж для бутэрбродаў ці з сухім печывам. Трымаць яго да выкарыстання неабходна ў халодным месцы. Па гэтым рэцэпце разам з 1 г. лыжачкай солі вы можаце дадаць 1 л смятаны ў масу, а затым падвесіць гэту сумесь для фільтравання ў халодным месцы на 3 дні.
|