Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Малочныя стравы

    ГРЭЦКІ СЫР МІЗІТРА

    -малако суцэльнае - 3 л

    -закваска сычужная вадкая - 1/2 г. лыжкі

    -соль для кансервавання ці буйнакрышталевая - 1 ст. лыжка

     

    на 600 г

    Стэрылізуйце ўсе кухонныя прыборы і посуд, якімі будзеце карыстацца (лыжкі, рондалі мерныя ёмістасці і г. д.). Працоўныя паверхні, на якія будзеце класці кухоннае прыладдзе, старанна прамыйце гарачай мыльнай, затым чыстай вадой і дэзінфікуйце.

    У вялікім рондалі, злёгку памешваючы, на сярэднім агні нагрэйце малако да 32 °С (не перагрэйце!). Зніміце рондаль з пліты, малако пасаліце. Развядзіце сычужную закваску 1/4 шклянкі (50 мл) халоднай вады і дадайце ў малако. Карыстаючыся шумоўкай, рухамі зверху ўніз перамесціце закваску на дно і добра перамяшайце сумесь.

    Накрыйце малако ручніком і вытрымайце пры пакаёвай тэмпературы ад 30 хвілін да 1 гадзіны - пакуль тварог не сфармуецца. Узбівайце тварог венцам датуль, пакуль не ўтворацца камячкі памерам прыкладна 1,25 см. Дайце пастаяць 2-3 хвіліны.

    Шумоўкай акуратна перамяшайце на працягу 5 хвілін. Выкладзіце тварог у друшляк, высланы марляй, і пакіньце на 1 гадзіну для аддзялення сыроваткі. Збярыце сыр у цэнтры тканіны. Звяжыце яе канцы так, каб атрымаўся мяшочак.

    Падвесьце яго для вылучэння вадкасці над кубкам ці ракавінай і пакіньце на 5 гадзін пры пакаёвай тэмпературы. Затым змесціце мяшочак у друшляк, пакладзіце на кубак для збору вадкасці і пастаўце ў халадзільнік на 12 гадзін.

    За гэты час некалькі разоў туга закручвайце мяшочак, каб паскорыць аддзяленне сыроваткі. Перакладзіце сыр у кубак. Вытрымайце яго ў халадзільніку 2 тыдні для паспявання.

    Катэгорыя: Малочныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 290 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar