-тварог (кіслы, са знятага малака) - 250 г.,
-малако - 1250 г.,
-сыроватка - 125 г.,
-яйка - 2 шт.,
- масла сметанкавае - 25 г.,
-смятана - 30 г.,
-кмен - 10 г.,
-соль.
Награваем малако да 95°, паступова ўводзім ў яго папярэдне прапушчаны праз мясасечку тварог і сыроватку. Калі малако згорнецца і вылучыцца сыроватка, здымаем масу з агню.
Даём малочнаму згустку асесці. Зараз зліваем сыроватку, а атрыманую тварогавую масу выкладваем на папярэдне змочаную вадой тканіну. Памешваем як мага хутчэй, адлучаючы пакінутую сыроватку, пры гэтым не дапускаючы астыванне.
Затым атрыманую цёплую масу перакладаем у металічны не эмаляваны рондаль з растопленым у ёй сметанкавым маслам. Далей патроху дадаваем яйкі, смятану, соль і кмен. Усю атрыманую масу змешваем да аднастайнай масы.
Масу нельга ні перагрэць, ні недагрэць. Калі сырная маса гатовая, загортваем яе ў вільготную палатняную сурвэтку, надаём ёй форму круга, кладзём зверху невялікі груз і выносім на холад.
У такім выглядзе яна павінна пастаяць некалькі дзён. Па заканчэнні гэтага часу наш сыр гатовы.
|