Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Малочныя стравы

    ЯНЮ-СІЕРЫНЬШ (ІВАНАЎ СЫР)

    -тварог (кіслы, са знятага малака) - 250 г.,

    -малако - 1250 г.,

    -сыроватка - 125 г.,

    -яйка - 2 шт.,

    - масла сметанкавае - 25 г.,

    -смятана - 30 г.,

    -кмен - 10 г.,

    -соль.

     

    Награваем малако да 95°, паступова ўводзім ў яго папярэдне прапушчаны праз мясасечку тварог і сыроватку. Калі малако згорнецца і вылучыцца сыроватка, здымаем масу з агню.

    Даём малочнаму згустку асесці. Зараз зліваем сыроватку, а атрыманую тварогавую масу выкладваем на папярэдне змочаную вадой тканіну. Памешваем як мага хутчэй, адлучаючы пакінутую сыроватку, пры гэтым не дапускаючы астыванне.

    Затым атрыманую цёплую масу перакладаем у металічны не эмаляваны рондаль з растопленым у ёй сметанкавым маслам. Далей патроху дадаваем яйкі, смятану, соль і кмен. Усю атрыманую масу змешваем да аднастайнай масы.

    Масу нельга ні перагрэць, ні недагрэць. Калі сырная маса гатовая, загортваем яе ў вільготную палатняную сурвэтку, надаём ёй форму круга, кладзём зверху невялікі груз і выносім на холад.

    У такім выглядзе яна павінна пастаяць некалькі дзён. Па заканчэнні гэтага часу наш сыр гатовы.

    Катэгорыя: Малочныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 190 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar