Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Малочныя стравы

    КАЗІНЫ СЫР

    -малако казінае - 4 л

    -малочнакіслыя культуры мезафільныя - 1/4 г. лыжкі

    -закваска сычужная вадкая - 1 кропля

    -соль для кансервавання ці буйназярністая

     

    на 1 кг

    Стэрылізуйце ўсе кухонныя прыборы і посуд, якімі будзеце карыстацца (лыжкі, рондалі, мерныя ёмістасці і г. д.). Працоўныя паверхні, на якія будзеце класці кухоннае прыладдзе, старанна прамыйце гарачай мыльнай, затым чыстай вадой і дэзінфікуйце. У вялікім рондалі, злёгку памешваючы, на сярэднім агні нагрэйце малако да 25 °С (не перагрэйце!). Пакладзіце малочнакіслыя культуры на паверхню малака і дайце яму пастаяць каля 5 хвілін для аддзялення сыроваткі. Карыстаючыся шумоўкай, рухамі зверху ўніз акуратна перамесціце культуры на дно, не ўзбоўтваючы малако. Развядзіце сычужную закваску 1 сталовай лыжкай (15 мл) халоднай вады. Дадайце закваску ў малако, тымі ж рухамі зверху ўніз, перамесціце яе на дно і добра перамяшайце сумесь. Накрыйце ручніком і вытрымайце пры пакаёвай тэмпературы каля 24 гадзін. Зліце лішнюю сыроватку, злёгку нахіліўшы рондаль. Шумоўкай збярыце тварог і перакладзіце ў высланы марляй друшляк (ці ў марлевы мяшэчак, які трэба будзе падвесіць над кубкам для збору вадкасці). Пакіньце для аддзялення вадкасці на 6-7 гадзін, пакуль не атрымаеце сыр патрэбнай шчыльнасці. Майце на ўвазе, што сыр яшчэ ўшчыльніцца пры захоўванні яго ў халадзільніку. Перакладзіце сыр у кубак. Узважце яго, дадайце соль (1% ад масы сыра) і перамяшайце. Вытрымайце сыр у халадзільніку 2 тыдні для паспявання.

    Катэгорыя: Малочныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (28.06.2014)
    Праглядаў: 137 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar