Дадайце 2 кубачкі закваскі да 4,5 л цёплага каровінага малака. Накрыйце і пастаўце пасудзіну ў цёплае месца на 12-24 гадзін, пакуль малако не ператворыцца ў сыроватку.
Вынікайце асноўным указанням, падаграваючы тварог. Адціскайце сыроватку, не дадаючы солі. Дастаньце сыр з-пад прэса, дадайце 4 ст. лыжкі сметанкавага масла і 3/4 г. лыжкі харчовай соды.
Сечыце нажом датуль, пакуль тварог не ператворыцца ў дробку, а масла і сода добра не перамяшаюцца. Шчыльна паскладайце масу ў міску ці гліняны гаршок, прыціснуўшы да дна, і пакіньце ў цёплым месцы на 2,5 гадзіны.
Затым перанясіце масу ў форму для награвання сыра, папярэдне дадаўшы туды 2/3 кубкі смятаны і 1/4 г. лыжкі солі. Пачынайце павольны нагрэў. Як толькі сумесь падагрэецца, пачніце перамешванне.
Калі ўсе дадаткі раўнамерна размяркуюцца ў масе, пераліце сумесь у добра змазаны тлушчам гаршок ці міску і пастаўце на холад. Гэты сыр гатовы да ўжывання, як толькі астыне. Яго можна таксама вытрымліваць ад 2 да 3 месяцаў.
|