(эстонскі рэцэпт)
-1,3 кг тварагу,
-2 яйкі,
-125 г сметанкавага масла,
-10 г кмена,
-2,4 л малака,
-соль.
Тварог працерці і злучыць з кіпячым малаком. На невялікім агні падаграваць 3-4 хвіліны, пакуль малако не згусне, а тварог не пачне цягнуцца, як гума. Атрыманую масу выліць на сіта для аддзялення вадкасці.
Затым у рондалі распусціць масла, пакласці туды тварогавую масу, падагрэць, памешваючы, 8--10 хвілін, пакуль сыр не стане цягучым.
Пасля гэтага дадаць узбітыя яйкі, соль і кмен. Гатовы сыйр выліць у глыбокі посуд, а затым нарэзаць на порцыі.
|