-тварог 250 г.,
-масла сметанкавае 20 г.,
-смятана 60 г.,
-яйка 1 шт.,
-кмен,
-соль.
Бяром тварог і зачыняем яго вечкам. Ён павінен пастаяць у такім выглядзе 3-4 дня. За гэты час ён пакрыецца цвіллю, якая ў далейшым надасць страве характэрны густ. Пасля гэтага прапускаем тварог праз мясасечку, дадаём да масы смятану, соль, кмен. Затым перакладаем усё ў рондальчык, дзе ўжо знаходзіцца растопленае сметанкавае масла. Не перастаючы змешваць, награваем масу на невялікім агні да аднастайнасці. Зараз дадаем папярэдне ўзбітае яйка і яшчэ раз награваем. Гатовую сырную масу выкладваюць у змазаны сметанкавым маслам посуд і ставім на холад на ноч. Пасля таго, як сыр настаяўся, яго можна даставаць з халадзільніка, Сыр гатовы!!!
|