(ангельская кухня)
-250 г пшанічнай мукі,
-0,5 л малака,
-15 г свежых дрожджаў,
-1 гарбатная лыжка солі,
-1/4 гарбатнай лыжкі соды,
-бялок аднаго яйка.
Змяшаць 15 г свежых дрожджаў і гарбатную лыжку солі з 250 г
пшанічнай мукі. Заліць 0,5 л цёплага малака напалову з вадой і
размяшаць. Даць цесту падысці на працягу 30 хвілін. Калі цеста пачне
абсоўвацца, ўбіць у яго 1/4 гарбатнай лыжкі соды, разведзенай
4 сталовымі лыжкамі халоднай вады. Дадаць ўзбіты бялок 1 яйка.
Ліць цеста сталовай лыжкай на добра змазаную бляху ці чыгунную
патэльню. Смажыць адразу па 2-3 штукі. Калі падсмажацца,
перавярнуць, каб падрумяніліся з іншага боку.
|