-мука -460 грамаў,
-яйкі -2 штукі,
-малако -0,5 літра,
-цукар -25 грамаў,
-соль -10 грамаў,
-дрожджы -20 грамаў,
-алей ці тлушч - 15 грамаў.
Прыкладна 2/3 патрэбнага па рэцэптуры малака награваюць да 30-35
градусаў, раствараюць дрожджы, дадаюць цукар, соль, яйкі,
растопленае масла і ўсё добра змешваюць. Затым ўсыпаюць
прасеяную пшанічную муку і хутка размешваюць. Посуд з цестам
зачыняюць тканню і ставяць у цёплае месца. Калі цеста паднімецца,
яго абкамечваюць і дадаюць астатняе малако, цёплае, прыкладна да
50 градусаў. Праз 1-1,5 гадзіны (пасля другога ўздыму цеста)
выпякаюць аладкі. Як і бліны, аладкі можна рыхтаваць з прыпёкам.
|