- яйкі - 3 шт.
- соль - 1/2 г. л.
- цукар - 1 ст. л.
- мука - 2 шклянкі
- кефір - 3 шклянкі
- сода - на кончыку нажа
- алей - 3-4 ст. л.
Змяшайце яйкі з соллю і цукрам, дадайце ў іх палову шклянкі кефіру,
бесперапынна памешваючы, паступова ўсыпце муку і замесіце гладкае
цеста. Пасля гэтага дадайце пакінутую муку, старанна размяшайце і
ўсыпце соду. Вялікай лыжкай выкладзіце на патэльню з кіпячым алеем
невялікімі порцыямі цеста і выпякайце аладкі абапал да з'яўлення
румянай скарыначкі. Да стала аладкі падавайце са смятанай ці мёдам.
|