- мука - 2.5 шклянкі
- малако - 2 шклянкі
- дрожджы сухія – 5 г
- разынкі без костачак - 1 шклянка
- соль - 1/2 г.л.
- цукар - 3 ст.л.
- алей - 1/2 шклянкі
Муку прасеяць. Малако трохі падагрэць і развесці ў ім дрожджы.
У рондаль насыпаць 1.5 шклянкі мукі, дадаць трохі цёплага малака
і старанна размяшаць, каб не было камячкоў. Пасля гэтага развесці
цеста астатнім малаком, перамяшаць, паставіць у цёплае месца і даць
падысці. Пасля таго як цеста павялічыцца ў памеры ў некалькі разоў,
дадаць астатнюю муку, 2 ст.л. алею, соль, цукар, перамяшаць, даць
цесту другасна падняцца. Да цеста прымяшаць прамытыя разынкі і
даць яму 10 хвілін пастаяць, накрыўшы сурвэткай. Пасля гэтага
выпякаць аладкі на разагрэтай змазанай маслам патэльні абапал.
|