- яйка - 2 шт.
- цукар -100 г
- горкі міндаль - 3 шт.
- мука – 250 г
- сметанкавае масла (растопленае) – 25 г
- разрыхляльнік – 8 г
- каньяк - 1 ст.л.
- масла - для смажання
- для ўпрыгожвання - цукровая пудра.
Яйкі, цукар і дробку солі ўзбіць да утварэння ўстойлівай пены,
падмяшаць расцёрты міндаль, прасеяную муку, астуджанае
сметанкавае масла і раствораны ў каньяку (ці роме) разрыхляльнік.
Раскачаць цеста ў пласт таўшчынёй прыблізна 1 см і выразаць
чаркай аладкі. Выпякаць да утварэння залаціста-карычневай
скарыначкі, даць тлушчу сцячы і пасля гэтага пасыпаць
цукровым пяском.
|