- кукуруза (кансерваваная) – 200 г
- тварог – 100 г
- крэветкі (вычышчаныя) – 100 г
- морква - 2 шт.
- яйка (жаўток) - 2 шт.
- часнык - 2 зубчыка
- алей - 6 ст.л.
- какосавая габлюшка - 4 ст.л.
- крупа кукурузная ці мука - 2 ст.л.
- пятрушка (зеляніна, сечаная) - 2 ст.л.
- перац чорны (молаты)
-соль - па густу
- цытрына - 1/2 шт.
Пакласці кукурузу ў сіта, даць вадкасці сцячы і прыгатаваць з зерняў
пюрэ. Змяшаць пюрэ з 50 г тварагу і дробна сечанымі крэветкамі,
дадаць цёртую моркву, здробнены часнык, жаўткі, какосавую
габлюшку, соль, перац, кукурузныя крупы ці муку. Атрыманую масу
выкладваць порцыямі на разагрэтую з маслам патэльню і выпякаць
аладкі па 3 хвіліны з кожнага боку. Пакінуты тварог перамяшаць з
зелянінай. Падаць аладкі разам з тварагом, аформіўшы цытрынай і
крэветкамі.
|